Toukokuu

Kathy Reichs Luita myöten
637738.jpg

On sihisevän kuuma kesä Charlottessa, Pohjois-Carolinassa. Tohtori Temperance Brennan on juuri lähdössä pitkästä aikaa lomalle, kun puhelin soi. Vastasyntyneen luuranko on löytynyt puuhellan tulipesästä. Teiniäiti Tamela Banks on kadonnut. Seuraavaksi pienlentokone syöksyy aurinkoisena päivänä keskelle viljapeltoja. Sekä lentäjä että matkustajat palavat turmassa tunnistamattomiksi. Mitä on outo musta aine, joka peittää ruumiit? Tapahtumien kulku mutkistuu entisestään, kun syrjäiseltä maatilalta paljastuu hätkähdyttävä luukätkö. Luut näyttäisivät kuuluvan eläimelle, mutta Tempe järkyttyy saatuaan tulokset laboratoriosta. Mitä farmilla on tapahtunut? Kuka on seuraava uhri? Tempen on selvitettävä luiden salaisuus ennen kuin on liian myöhäistä.

----------------------------

Elokuu

Diana Gabaldon Lumen ja tuhkan maa
637728.jpg

Rakastetun romaanisarjan kuudes osa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

On vuosi 1772, ja Yhdysvaltain vapaussodan ensimmäiset kahakat ovat alkaneet. Bostonin kaduilla viruu ruumiita, ja Pohjois-Carolinan uudisraivaajien kodit ovat liekeissä. Britannian kuvernööri kutsuu James Fraserin johtamaan joukkoja, joiden tehtävä on tukahduttaa itsenäisyyttä havittelevat kapinalliset.

Jamesin vaimo, aikamatkustaja Claire, on kauhuissaan. Hän on lukenut omassa ajassamme lehtileikkeen vuodelta 1776, joka kertoo Jamesin ja tämän perheen kuolemasta sodan väkivaltaisuuksissa.

Claire on aina osannut ennustaa tulevaisuuden oikein, mutta tällä kertaa hän toivoo olevansa väärässä. Mutta voiko yksi ihminen muuttaa maailmahistorian kulkua, edes pieneltä osin?

Diana Gabaldonin historiallinen romaanisarja aikamatkustaja-Clairesta ja tämän skotlantilaisesta miehestä Jamiestä on valloittanut lukijoiden sydämet New Yorkista Delhiin. Lumen ja tuhkan maa on sarjan kuudes osa.

Gabaldon asuu perheineen Arizonasta.

 

 

Angie Sage Varjo
637757.jpg

 

Seitsemännen pojan seitsemäs poika Septimus on opiskellut jo toista vuotta magiaa, taikoja ja loitsuja parasvelho Marcia Overstrandin oppilaana velhotornissa. Hänen adoptiosiskonsa Jenna odottaa kruunajaisiaan Linnan kuningattareksi, kun Heapien perusvelhoperheen oikukas esikoinen Simon palaa kotiinsa harharetkiltään. Huolesta riutunut Sarah-äiti luulee jo hetkeksi perheensä olevan jälleen onnellisesti koossa, kunnes Simon yllättäen kidnappaa prinsessan ratsunsa matkaan ja katoaa teille tietymättömille. Septimus ja hänen veljensä Nicko lähtevät vaaralliselle etsintämatkalle halki verenhimoisen Metsän. Noitaäiti Morwenna paljastaa etsijöille, että kaukaisesta Satamakaupungista löytyvää Jennaa tavoittelee myös muuan salaperäinen tumma muukalainen. Kun taikavoimiaan kokeileva Septimus häiritsee loitsuillaan Simonin suunnitelmia, on isonveljen turvauduttava vaarallisiin keinoihin. Mutta sitä pimeän magian rengiksi ryhtynyt Simon ei osaa aavistaakaan, että muinaiset loitsut ovat ihan omia herrojaan! Varjo on suoraa jatkoa keväällä 2007 ilmestyneelle Magiaa-romaanille.

 

----------------------------------------------------

 

Syyskuu

 

Stephenie Meyers Uusikuu

637789.jpg

 

Bella Swanin mielestä on jotain tärkeämpää kuin itse elämä: Edward Cullen. Vampyyrin rakastaminen on kuitenkin vaarallisempaa kuin hän olisi koskaan voinut kuvitella. Tällä kertaa heidän suhdettaan uhkaavat läheiset ja rakkaat, ja ongelmat ovat vasta alkamassa. 18-vuotispäivän kynnyksellä Bella on surullinen, sillä hän ei haluaisi vanheta - Edward kun on ikuisesti 17-vuotias. Vastentahtoisesti vietetyillä syntymäpäivillä hän saa lahjapaperista haavan ja vuotaa verta verenhimoisten vampyyrien edessä... Houkutuksen (2005) viettelemät lukijat ovat odottaneet nälkäisinä jatko-osan suomennosta. Uusikuu oli ilmestyttyään Yhdysvalloissa The New York Timesin lasten- ja nuortenkirjojen bestseller-listan ykkösenä useita viikkoja. Stephenie Meyer on luonut jälleen vastustamattoman yhdistelmän jännitystä, romantiikkaa ja yllättäviä käänteitä. Bellan ja Edwardin rakkaudesta kertova sarja on hyvää vauhtia matkalla kirjalliseen kuolemattomuuteen.

 

----------------------------------------------------------

 

Lokakuu

 

Marian Keyes Kuuleeko kukaan?
637786.jpg

 

Anna Walsh makaa pahoin loukkaantuneena vanhempiensa sohvalla Dublinissa. Hänen mielessään on vain yksi ajatus päästä takaisin New Yorkiin. New Yorkissa ovat hänen ystävänsä, Maailman Paras Työpaikka sekä se kaikkein tärkein, hänen miehensä Aidan. Mutta mikään Annan elämässä ei ole enää niin yksinkertaista Paluuta Manhattanille hankaloittavat Annan sekä fyysiset että henkiset arvet ja se tosiseikka, että Aidan on tehnyt katoamistempun.
Onko Annan aika siirtyä eteenpäin, ja pystyykö hän siihen? Järisyttävä paljastus Aidanin menneisyydestä antaa Annalle ajattelemisen aihetta ja muuttaa hänen elämänsä lopullisesti.
Elämänmakuinen Kuuleeko kukaan? on yhtä aikaa liikuttava ja täynnä huumoria.

 

Wilbur Smith Niilin valtias
637759.jpg

 

Vitsausten sarja koettelee mahtavaa Egyptiä. Kun Niili kuivuu, faraon on kutsuttava apuun suuri tietäjä Taita, ainoa joka voi pelastaa valtakunnan uhkaavalta tuholta. Mutta edes Taita ei voi aavistaa, millainen vihollinen häntä väijyy tunnetun maailman rajojen takana& Wilbur Smithin Afrikkaan ja historialliseen Egyptiin sijoittuvilla seikkailuromaaneilla on laaja ja uskollinen lukijakunta myös Suomessa. Egypti-saagasta on suomennettu aiemmin romaanit Joen jumala, Kätketyn haudan arvoitus ja Niilin noita.